Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Webinaari- Monimuotoinen syömishäiriöiden maasto urheilussa

2.12.2022 klo 9-12

Syömishäiriökeskus ja UTHA (Urheilijoiden, taiteilijoiden ja huippusuorituksen parissa työskentelevien henkisen hyvinvoinnin ja terveyden asema) järjestävät webinaarin syömishäiriöistä ja niiden hoidosta urheilijoilla.

Webinaarissa saat vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin:

Mitä ovat häiriintynyt syöminen ja syömishäiriöt?

Miksi urheilijat ovat erityinen ryhmä syömishäiriöiden suhteen?

Miten urheilijan syömishäiriötä hoidetaan ja mikä on valmentajien, asiantuntijoiden ja läheisten rooli hoidon onnistumisessa?

Miten urheilijaa tuetaan, kun ruoan ja kehon kanssa on ongelmia?

Ohjelma:

Klo 9.00 Tervetuloa

Klo 9.05-9.40 Syömishäiriöt ja häiriintynyt syöminen – Pia Charpentier/SHK

Klo 9.45-10.00 Syömishäiriöt urheilussa – Satu Kaski/ UTHA

Klo 10.20-10.30 Tauko Klo 10.00-11.00 Urheilijan hoitomalli Syömishäiriökeskuksessa – Siiri Korpiniitty ja Jouni Kuivalainen/SHK

Klo 11.00-11.30 Urheilijan tukeminen, kun ruoan ja kehon kanssa ongelmia – Asiantuntija/UTHA

Klo 11.30-12.00 Loppukeskustelu

Hinta 65 euroa

Ilmoittaudu 21.11 mennessä: https://forms.office.com/r/zbCia5zDaz

 

 

Kliinisestä urheilupsykologiasta kiinnostuneille

 Liiallisen vaativuuden ja kriittisyyden käsittely urheilijoiden kanssa

ETÄKOULUTUS 28.10.22 klo 9–13

UTHA (urheilijoiden, taiteilijoiden ja huippusuorituksen parissa työskentelevien henkisen terveyden asema) järjestämä koulutus on tarkoitettu erityisesti kliinisestä urheilupsykologiasta kiinnostuneille, terveydenhuollon ammattilaisille ja urheilupsykologian asiantuntijoille.

Tavoite ja sisältö:

  • Koulutuksen tavoitteena on lisätä tietoa ja ymmärrystä, mistä liiallisesta kriittisyydestä ja vaativuudesta on kyse, mikä sen merkitys on, miten se ilmenee, mitä se voi aiheuttaa urheilijalle ja miten sitä voidaan työstää
  • Koulutuksessa käydään läpi tapausesimerkkien avulla, miten monisyinen sisäinen kriittisyys ja vaativuus ovat sekä nostetaan esille erilaisia keinoja pyrkiä vaikuttamaan ja muuttamaan niitä tarvittaessa.

Ohjelma:

Klo 9.00 Mitä liiallinen kriittisyys ja vaativuus oikeastaan ovat?

  • Kliiniset tunnusmerkit
  • Merkitys urheilussa

Klo 10.30 Kriittisyyden ja vaativuuden käsittely kliinisessä urheilupsykologisessa työssä

  • Erilaiset käsittelykeinot
  • Mahdolliset sudenkuopat ja vaikuttamiskeinot

Klo 13.00 Koulutuksen päätös

Kouluttajana toimii PsT, urheilupsykologi (sert.) ja kouluttajapsykoterapeutti (VET) Satu Kaski, ISST sertifioitu kouluttajatason skeematerapeutti, jolla on vuosikymmenien kliininen kokemus urheilijoiden psykoterapiasta ja kliinisestä urheilupsykologiasta.

Hinta: 100 € (sis. alv 24%), ilmoittautumiset satu.kaski@utha.fi tai info@utha.fi

Lisätietoja: satu.kaski@utha.fi tai gsm 050 590 4235

Linkki koulutukseen lähetetään, kun koulutusmaksu on suoritettu.

Lämpimästi tervetuloa!

Utha Jyväskylä ja Utha Tampere

Utha Oy:n Tampereen ja Jyväskylän vastaanotot on avattu. Tampereella osoitteessa Hallituskatu 9 D 68 ja Jyväskylässä Vapaudenkatu 24 a 22. Ota yhteyttä: infojkl@utha.fi ja infotre@utha.fi

Henkinen terveys urheilussa. Utha koulutus pidettiin Jyväskylässä 8.11.2021. Katso koulutuksen sisältö tästä.

Kun mikään ei riitä – Liiallisen vaativuuden ja kriittisyyden käsittely urheilijoiden kanssa , webinaari pidettiin 4.11.2021. Katso tästä.

Mielenterveysongelmat urheilussa – Mitä tehdä? Etäkoulutus pidettiin 3.11.2021. Katso tästä.

Urheilijoiden henkinen terveydenhuolto. Katso tästä.

Kokonaisvaltainen urheilijan terveystarkastus – sisältää fyysisen ja henkisen terveyden tarkastuksen. Katso tästä.

UTHA eli Huippu-urheilijoiden, taitelijoiden ja huippu-suorituksen parissa työskentelevien henkisen terveyden asema (www.utha.fi) sekä HULA – Helsingin urheilulääkäriasema (www.hula.fi) aloittavat yhteistyön urheilijoiden ja muiden huippusuorituksen kanssa työskentelevien palvelemiseksi.

UTHA tarjoaa urheilijoille, esiintyville taiteilijoille, lopettaneille urheilijoille sekä valmentajille ja ohjaajille moniammatillista osaamista henkisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Teemme mm. henkisen terveyden kartoituksia, annamme kriisiapua, henkisen hyvinvoinnin konsultaatioita sekä fokusoitua terapeuttista tukea. Meiltä saat myös em. kohderyhmän työterveyspsykologiset palvelut. Hoito ja kuntoutus on aina suhteessa ja osana suorituskyvyn tukea.

Urheilulääketieteen säätiö sr ja sen Helsingin Urheilulääkäriasema (HULA) (www.hula.fi) tukevat ja edistävät urheilu- ja liikuntalääketieteellistä sekä liikuntatieteellistä tutkimusta, opetusta, koulutusta, palvelutoimintaa ja asiantuntijuutta. Säätiö ja HULA toimivat tiiviissä yhteistyössä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan Clinicumin Liikuntalääketieteen yksikön kanssa, muodostaen yhdessä Helsingin Liikuntalääketieteen keskuksen.

HULA tarjoaa palveluitaan liikunnan aloittamista suunnittelevista huippu-urheilijoihin. HULA:sta saat lääkärien vastaanotto-, laboratorio-, kliiniset tutkimus-, kuntotestaus- liikuntafysiologian ja ravitsemusasiantuntijoiden palvelut. Henkilökunnallamme on vahva koulutustausta sekä pitkäaikainen kokemus urheilun ja liikunnan parissa toimimisesta.

UTHAn ja HULAn yhteistyö tarjoaa uuden kokonaisvaltaisen ratkaisun terveydenhuoltopalvelujen toteuttamiseen huippu-urheilijoille, taitelijoille ja muille huippu-suorituksen parissa työskenteleville.

Käy tutustumassa ja ota yhteyttä:

UTHA www.utha.fi, sähköposti: info@utha.fi tai satu.kaski@utha.fi.

HULA www.hula.fi, sähköpostitse info@hula.fi, puhelin 09 – 43 42 100.

Facebook: Helsingin urheilulääkäriasema; Instagram: helsinginurheilulaakariasema.

Henkisellä hyvinvoinnilla on väliä

Utha OY toimii palveluntarjoajana suunnitteilla olevalle Henkisellä hyvinvoinnilla on väliä tiedotushankkeelle.

Henkisellä hyvinvoinnilla on väliä – tiedotus- ja koulutushankkeella on kaksi päätavoitetta, joista toinen kohdistuu työsuhteisten ammattivalmentajien henkisen työhyvinvoinnin edistämiseen ja toinen urheiluorganisaatioiden ja ammattivalmentajien osaamisen lisäämiseen liittyen urheilijoiden henkiseen hyvinvointiin.

1. Tavoitteena on siis vahvistaa urheiluorganisaatioiden tietämystä henkisen työhyvinvoinnin merkityksestä valmentajien työssä sekä lisätä tietoa ammattivalmentajille työhyvinvointiin liittyvistä tekijöistä ja apukeinoista.

2. Tavoitteena on myös vahvistaa urheiluorganisaatioiden ja ammattivalmentajien tietoa henkisen hyvinvoinnin moninaisesta maastosta sekä antaa tietoa, mitä tällaisissa tilanteissa voi tehdä. Toisin sanoen lisätä urheilussa tietämystä henkisen hyvinvoinnin merkityksestä ja tarjota tietoa aiheesta sekä saattaa verkostot yhteen asiantuntijoita hyödyntäen. Samalla tavoitteena on lisätä kliinisen urheilupsykologian asiantuntijoiden käyttöä hyvinvoinnin tukemiseen urheilukentässä.

Tavoitteena:

a) tiedon lisäämisen lisäksi

b) edistää urheiluorganisaatioita luomaan ennaltaehkäiseviä toimintamalleja sekä

c) tuoda esille olemassa olevat matalankynnyksen palvelut sekä

d) edistää niin kutsutusti matalankynnyksen palveluiden toimivuutta urheilukulttuuriin urheilussa.

Avaamme pian hankkeeseen liittyvän oman sivun:

www.hyvinvoinnillaonväliä.fi

Lisätietoja: satu.kaski@utha.fi

© Copyright 2021 Utha Oy - All Rights Reserved